Voor scholen

JoJo op school

Voor scholen neemt JoJoschool de veelgehoorde zorgen over leerlingen die het moeilijk hebben of veel afwezig zijn, weg. Ook neem je als school de enorme werkdruk voor docenten deels uit handen, zodat zij zich beter kunnen focussen op hun belangrijkste taken. JoJoschool zorgt voor een optimale voorbereiding op toetsen en examens voor alle leerlingen die in de bovenbouw van havo of vwo zitten.

Hoe kunnen we u helpen?

Als u wilt weten wat we voor uw school kunnen betekenen, kunt u direct bellen of het contactformulier invullen. Wij nemen na het ontvangen van uw aanvraag dezelfde dag nog contact met u op.

Onze samenwerking

Leerlingen op het voortgezet onderwijs zijn vaak op zoek naar de beste manier van leren. Wij hebben goed nagedacht over de beste manier om lesstof tot je te nemen. Onze methode is afgestemd op leerlingen in de bovenbouw van de middelbare school, en houdt rekening met de levensfase waar 15- tot 19-jarige scholieren in zitten.

Wensen in kaart brengen

In goed overleg brengen we samen de wensen in kaart zodat JoJoschool zo goed mogelijk aansluit op de behoeften van de school.

Op maat gemaakte oplossing

Zodra de wensen in kaart zijn gebracht, werken we samen aan een passende oplossing. We laten het platform perfect aansluiten op de gebruikte leermethodes op school. Dit zorgt ervoor dat JoJoschool voor zowel docenten als leerlingen vertrouwd voelt.

Onboard demo

Met een demo van JoJo weet je als school precies wat je kunt verwachten van het product. Geheel gratis krijgen uw leraren en leerlingen de mogelijkheid om het platform te testen. Zo kunt u het product in actie zien en weten of het aansluit bij uw behoeften.

Duurzame samenwerking

Van het moment dat we een samenwerking aangaan zullen wij er voor zorgen dat het product blijft aansluiten op uw wensen en behoeften. Mogelijke veranderingen in lesmethoden, het toevoegen van extra onderwerpen en meer ondersteuning voor docenten zijn hier voorbeelden van. Door het platform continu te verbeteren blijven wij u voorzien van een kwalitatief product.

Wat is JoJoschool?

Jojoschool is een online leeromgeving waar leerlingen van havo en vwo zich niet alleen kunnen voorbereiden op eindexamens maar ook op hun toetsen.

Onze leeromgeving biedt leerlingen een overzicht van alle onderwerpen per vak. Deze onderwerpen worden in korte video’s (5 – 15 minuten) duidelijk en aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Als leerlingen de video hebben bekeken, worden zij aan het denken gezet door oefenopgaven te maken, die zij direct onder de video kunnen vinden. Ook kunnen leerlingen examentrainingen bekijken waarin de docent uitgebreid stilstaat bij vragen uit de oude examens en de leerlingen voorziet van tips waardoor leerlingen hoger scoren.

Als het voorkomt dat een leerling tijdens het kijken van de video, het maken van oefenopgaven of het volgen van de examentraining vragen hebben, dan kunnen ze die stellen in de ingebouwde chatfunctie. Met deze chatfunctie staan leerlingen in direct contact met zowel docenten als medeleerlingen.

Onze docenten

Samen met twaalf supergemotiveerde docenten met veel ervaring en passie voor hun vak hebben we dit leerplatform gebouwd.

U kunt met al onze docenten kennismaken op deze pagina

Lesmateriaal

Ons lesmateriaal is zo gestructureerd, dat leerlingen zo snel en efficiënt mogelijk hun achterstanden kunnen inhalen. Het zijn korte lessen van 5 tot 10 minuten, waarin een specifiek onderwerp wordt uitgelegd aan de hand van stappenplannen en voorbeelden. De video’s worden aangevuld met opbouwende oefenopgaven, waardoor de leerlingen direct aan de slag kunnen met de stof. Tot slot kan de leerling samen met de docent oefenen met eindexamens.

Docentenpaneel

Optioneel

Met het docentenpaneel kunnen docenten de voortgang en het leergedrag van leerlingen nauwlettend in de gaten houden. Zo weten leraren in een oogopslag waar leerlingen moeite mee hebben, door bijvoorbeeld te kijken welke vraag vaak fout wordt beantwoord. Op die manier kunnen docenten dus gerichter lesgeven, wat leidt tot betere aansluiting van de lessen en dus tot betere resultaten. Het docentenpaneel zorgt er ook voor dat docenten direct in (kort) contact staan met leerlingen, zo hoeft niet meer gecommuniceerd te worden via mailcontact (lang). Op deze manier kan een docent een leerling direct van feedback voorzien en hem verder helpen waar nodig, ook op afstand.

Docentenpaneel JoJoschool

Inzicht in leergedrag

Het docentenpaneel verschaft docenten inzicht in het kennisniveau van leerlingen. Op die manier weten docenten waar leerlingen moeite mee hebben en wordt lesgeven op maat mogelijk gemaakt.

Bespaar tijd met nakijken

Het platform kijkt veel opgaven automatisch na. Hier hoef je als docent niets voor te doen. Je kunt je focussen op de vragen die vaak fout zijn beantwoord, erachter komen waarom en deze stof ophelderen voor leerlingen.

Een last van je schouder

In de videolessen op JoJo wordt een onderwerp waar een docent normaal een hele les over doet, in ongeveer 10 minuten uitgelegd. Hier kun je als docent je voordeel uit halen en je werkdruk significant verlagen.

De leerling staat centraal

Vanaf concept tot de uitwerking van dit platform staat de leerling centraal.  Wij hebben ervoor gezorgd dat leerlingen het gaaf vinden om met ons product te leren. Tijdens de ontwikkeling hebben we regelmatig de hulp en feedback van leerlingen gevraagd om ervoor te zorgen dat hun wensen gehoord werden.

Het resultaat van onze aanpak is dat leerlingen met veel plezier aan de slag gaan en de kennis tot zich nemen.

Hoe kunnen wij helpen?

Lopen uw leerlingen tegen problemen aan en kunnen uw docenten een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.