Voor ouders

Voor ouders

Een extra steuntje in de rug

Het is normaal dat je je als ouder van een puber zorgen maakt over de voortgang op school. Zeker in onzekere tijden waar vaak serieuze achterstanden zijn opgelopen. Op JoJoschool werken wij deze achterstanden weg. Dit gebeurt aan de hand van uitlegvideo’s over de stof, gevolgd door oefenopgaven. Zo nemen wij leerlingen uit 4 & 5 havo en 4, 5 & 6 vwo bij de hand om een inhaalslag te maken. Naast het behandelen van de stof, krijgen leerlingen op het platform ook examentraining. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door docenten die in het dagelijks leven voor de klas staan.

Waarom JoJoschool

Als ouder wil je graag dat je kind het beste uit zichzelf haalt. Zeker wanneer het om school gaat. Uw kind leert het best als hij of zij intrinsiek gemotiveerd is. Wij hebben bij het ontwikkelen van onze leeromgeving ons uiterste best gedaan om dit te bereiken. Aan de hand van video’s, oefenopgaven en het behandelen van examens bereiden wij uw kind voor op hun toetsen en eindexamens.

De JoJo-aanpak

Leerlingen op het voortgezet onderwijs zijn vaak op zoek naar de beste manier van leren. Wij hebben goed nagedacht over de beste manier om lesstof tot je te nemen. Onze methode is afgestemd op leerlingen in de bovenbouw van de middelbare school, en houdt rekening met de levensfase waarin 15- tot 19-jarige scholieren zitten.

1

Kies een onderwerp

Als eerst kiest een leerling een vak uit dat extra aandacht vereist. Er wordt een inhoudsopgave getoond van het vak. Hieruit maakt de leerling een keuze. De onderwerpen worden in 5-15 minuten glashelder uitgelegd door de docent die in beeld is, en wordt ondersteund door een presentatie. 

2

Leer door interactie

Tijdens het kijken van de lessen, worden leerlingen constant gestimuleerd door de docenten om actief mee te doen met de les. Meeschrijven is altijd handig en in de meeste video’s behandelt de docent ook oefenvragen. Van de leerling wordt gevraagd om deze eerst zelf te proberen en daarna de video verder af te laten spelen.

3

Oefen de stof

Na het kijken van de korte video staan er oefenvragen die nog niet behandeld zijn in de video voor de leerling klaar. Deze oefenvragen zijn te vinden onder de lesvideo en gaan over de stof die de docent in de video heeft uitgelegd. Hierdoor worden leerlingen actief aan het denken gezet en gaan ze de stof echt goed begrijpen.

4

Behandel examens

De combinatie van het kijken naar de lessen en het oefenen zorgt ervoor dat leerlingen de stof onthouden. Om dit te toetsen worden aan het eind van ieder vak examentrainingen gegeven. In deze trainingen neemt de docent de leerling bij de hand als het gaat om het maken van examens en toetsen. Hierin behandelt de docent ook verschillende examens. Na het kijken van deze video’s is uw kind helemaal klaar voor alle toetsen en natuurlijk ook voor het examen.

5

Antwoord op je vragen

Tijdens dit gehele proces worden leerlingen begeleid en gemotiveerd. Dit gebeurt door middel van interactie. Als een leerling ergens niet helemaal uitkomt, is er ruimte om vragen te stellen. Onder elke video staan al vragen en antwoorden van andere leerlingen. Staat de specifieke vraag er niet tussen? In dat geval kun je die als leerling zelf ook stellen! Het antwoord dat je krijgt komt van een docent, een vakspecialist of een medeleerling. Ook staat er altijd hulp voor de leerlingen klaar als er dingen onduidelijk zijn aan het platform.    

Samenvattingsvideo's

Bij JoJoschool wordt alle stof kort en krachtig behandeld, zo efficiënt mogelijk. Onze docenten leggen de stof helder aan uw kind uit, waardoor er geen sprake is van verassingen op de toetsen en examens.

Oefenopgaven

Na het kijken van de video’s gaat uw kind direct aan de slag met oefenopgaven. Door dit te doen wordt het actief denken gestimuleerd en blijft de stof extra goed hangen. Zo wordt er snel en efficiënt geleerd.

Direct chatten

Leerlingen kunnen altijd medeleerlingen en docenten een bericht of een vraag sturen. In verband met de eindexamens kunnen leerlingen vanaf 1 april zelfs met al hun vragen terecht in onze livechat.

Onze docenten

Een goed leerplatform begint bij goede docenten

Onze pakketten

Eén vak

109 109 per vak
 • voor 1 jaar
 • Keuze uit één examenvak
 • Video's & oefenopgaven
 • Livechat vanaf 1 april
 • Altijd en overal beschikbaar
 • Slagingsgarantie

Drie vakken

249 €83 per vak
 • voor 1 jaar
 • Keuze uit drie examenvakken
 • Video's & oefenopgaven
 • Livechat vanaf 1 april
 • Altijd en overal beschikbaar
 • Slagingsgarantie

Gehele pakket

299 €25 per vak
 • voor 1 jaar
 • Alle examenvakken
 • Video's & oefenopgaven
 • Livechat vanaf 1 april
 • Altijd en overal beschikbaar
 • Slagingsgarantie
Meest gekozen

Edzard

Biologie

Dieuwertje

Geschiedenis
>