Over JoJoschool

Jojoschool is de online school waar havo- en vwo-leerlingen zich kunnen voorbereiden op de schoolexamens en eindexamens. Onze docenten zorgen er aan de hand van korte uitlegvideo’s en oefenopgaven voor, dat leerlingen worden voorbereid op alle toetsen en examens.

Er is online al veel lesmateriaal te vinden: video’s, oefeningen en websites met uitleg, zijn allemaal beschikbaar. Maar hoe zit het met de structuur, het overzicht en de kwaliteit? Op Jojoschool is het online onderwijs optimaal. Alle vakken hebben dezelfde structuur en zijn te bekijken in een overzichtelijke leeromgeving, waar de kwaliteit voorop staat. Dat is Jojoschool.

Wat maakt JoJo zo goed?

Examentrainingen hebben zich al bewezen, ze werken! Echter hebben ze nog wel nadelen; de trainingen zijn duur, worden op locatie gegeven, de focus ligt alleen op eindexamens en je kunt ze niet volgen op het moment wanneer het jou het best uitkomt.

Onze online school is de oplossing voor al deze problemen. De trainingen zijn 5 tot 15 keer goedkoper dan fysieke trainingen, je kunt onze lessen volgen vanuit huis, de trein en zelfs vanuit Nieuw-Zeeland. We hebben verschillende routes voor zowel school- als eindexamens. Je kunt de lessen volgen en terugkijken wanneer je maar wilt.

Tot slot biedt JoJoschool veel extra’s aan. Je kunt gelijk aan de slag met oefenopgaven, je kunt in contact komen met medeleerlingen om samen te werken en je kunt altijd vragen stellen als je ergens niet uitkomt of iets niet begrijpt!

Onze missie

Elke leerling heeft recht op goed onderwijs en om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Wij gaan ervoor zorgen dat alle leerlingen van het voortgezet onderwijs kwalitatief hoogwaardig online onderwijs kunnen volgen. Daarnaast gaan wij leerlingen helpen om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen, door video’s te maken over onderwerpen die niet alle leerlingen van huis uit of op school meekrijgen. Denk hierbij aan cursussen over zelfvertrouwen, voeding en beweging, studiekeuze of meditatie.

Wie zijn wij?

Wij zijn Joost, Mathijs en Jonne. Drie vrienden die vinden dat iedere leerling goed onderwijs verdient. Nog niet zo lang geleden zaten wij zelf op het voortgezet onderwijs en dat ging niet vlekkeloos. Concentratieproblemen, afwezigheid en vermoeidheid waren voor ons dagelijkse kost. Als je absent bent dan mis je de uitleg van de stof. Wij moesten dan zelf maar uitzoeken hoe we dat in zouden halen. Er zijn wel oplossingen, in de vorm van bijlessen of examentraining. Hier hebben wij zelf gebruik van gemaakt. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat deze trainingen wel werken, maar ook nadelen hebben. Tijdens een examentraining wordt alle stof in drie hele intensieve dagen gepropt en is het niet mogelijk om de uitleg nog eens te krijgen. Ook moet je reizen om bij deze trainingen te komen en worden ze alleen op specifieke momenten gegeven. En last but not least, deze twee- of driedaagse trainingen zijn prijzig. Voor één vak betaal je al gauw 300 tot 450 euro.

Sommigen kunnen dat betalen, maar wij weten dat veel leerlingen dat niet kunnen. Een probleem, dat een oplossing verdient. Mede daarom zijn wij JoJoschool begonnen!