Docenten

Jouw docenten

Dit zijn jouw nieuwe docenten. Ze staan zelf voor de klas en kennen alle ins- en outs van hun vak. Bekijk vooral ook eens hun introductievideo door op de afspeelknop te klikken!

Examentraining aardrijkskunde

Bart Wouters

Aardrijkskunde

In een notendop; met een enthousiaste kijk op de lesstof, zorgt Bart ervoor dat zijn leerlingen de stof sneller begrijpen en deze stof beter kunnen toepassen op toetsen en examens. Leerlingen vinden het enthousiasme van Bart erg fijn en meestal gaat het vak aardrijkskunde ze dan ook makkelijk af. Met enthousiasme legt Bart dus alles uit over globalisering, culturen, platentektoniek, windstromen en nog veel meer. Door de ervaring die hij heeft weet Bart precies waar hij bij zijn uitleg de accenten op moet leggen, zodat je als leerling weet welke onderwerpen extra belangrijk zijn. Daardoor gaan leerlingen straks fluitend naar hun toetsen en examens. “Ik wil ervoor zorgen dat jij alle examenstof voor de volle 100% begrijpt!”

JoJoschool-Bedrijfseconomie-banner
Video afspelen

Jorik Pijnacker

Bedrijfseconomie

“Ik voel een grote verantwoordelijkheid om leerlingen goed voor te bereiden voor toetsen en examens, zodat ze kunnen laten zien wat ze kunnen. Of dat een 6 of een 9 is, aan de voorbereiding moet het niet liggen.” Jorik brengt de stof enthousiast over aan zijn leerlingen, zodat ze alles begrijpen over balansen, beleggen en alle andere onderwerpen.

JoJoschool-Edzard-Biologie-Docent
Video afspelen

Edzard Borneman

Biologie

Edzard is een man met humor, met oog voor detail en slimme trucs. Biologie is een heel visueel vak, maar het is ook moeilijk om de visualisaties goed te begrijpen en daardoor kan het snel saai worden, terwijl biologie juist zo leuk en interessant kan zijn. Edzard gaat daarom extra diep in op ingewikkelde onderwerpen en helpt je met humor en ezelsbruggetjes om de stof goed te begrijpen. “Veel leerlingen hebben moeite met richting van DNA, Wat is nou de 3′ kant en wat is de 5′ kant? fosfaat of monosacharide? Dan zeg ik altijd je hebt de monosachadriede kant en de fosvijfkant. Dat kan iedereen onthouden.” Door Edzard zijn manier van lesgeven weet hij al velen jaren examenleerlingen te helpen aan een mooi cijfer voor biologie.

Yoram Jobse

Economie

Yoram is dé persoon die je bij de hand neemt en je alles leert over marktwerking, schaarste en het prisoners dilemma. Zelf heeft Yoram ervaring in het bedrijfsleven en deze ervaring helpt hem bij het uitleggen van de stof. In zijn vrije tijd volgt Yoram de economie op de voet en is hij altijd op de hoogte. Ook houdt hij ervan om op zijn motor te rijden en is hij vader van een pasgeboren baby. In het dagelijks leven staat Yoram als docent voor de klas en inspireert hij al zijn fysieke leerlingen om Economie een mooi vak te vinden en om goede cijfers te halen.

JoJoschool-Engels-banner-docent
Video afspelen

Arieke Veenstra

Engels

Zelfverzekerdheid is een belangrijk onderdeel als je een vreemde taal wilt beheersen. Fouten durven maken leidt tot een ‘feeling’ voor een vreemde taal. Daarom focust Arieke zich, naast de praktische stof, ook op de zelfverzekerdheid van leerlingen. Ook houdt Arieke ervan als haar leerlingen de Engelse grammatica kennen, foutloos brieven kunnen schrijven en gemakkelijk een leestekst kunnen ontrafelen. Arieke heeft hier in de loop der jaren slimme methodes voor bedacht, waar haar leerlingen Arieke meer dan dankbaar voor zijn. De leerlingen van Arieke gaan vol zelfvertrouwen en een goed gemiddelde het examen in.

JoJoschool-Frans-banner-docent
Video afspelen

Samira Merziane

Frans

De manier waarop Samira haar leerlingen lesgeeft, is door een band op te bouwen van wederzijds vertrouwen. Omdat het leren van Frans zeker een beroep doet op de creativiteit en daarmee ook op het zelfvertrouwen van de leerling, is deze band cruciaal. Uit eigen ervaring weet Samira precies hoe het voelt om een vreemde taal te moeten leren. Samira geeft daarom les met passie en motivatie, om er voor te zorgen dat leerlingen fatsoenlijk en met zelfvertrouwen Frans kunnen begrijpen, spreken en lezen. “Mijn motivatie voor het lesgeven werkt aanstekelijk voor mijn leerlingen, ik probeer ze te motiveren voor het vak zelfs als het moeilijk wordt.”

JoJoschool-Geschiedenis-Docent
Video afspelen

Dieuwertje van den Ham

Geschiedenis

Dieuwertje geeft les, alsof ze je vriendin is. Natuurlijk is ze erg professioneel, maar doordat ze jong is, vind ze het makkelijk om te kunnen verplaatsen in leerlingen en andersom. Ook zorgt dit ervoor dat alle leerlingen haar vragen durven te stellen. Op die manier bouwt Dieuwertje een vertrouwensband en daardoor werken haar lessen zo goed.

Margriet Stolwijk

Natuurkunde

Met Margriet maak je een mooie reis door de stof van Natuurkunde. Je leert over krachten, elektriciteit, golven en nog veel meer onderwerpen zodat je na het kijken van de lessen je toetsen van natuurkunde met zekerheid tegemoet gaat. Na haar master Sterrenkunde en ervaring in het bedrijfsleven heeft Margriet ervoor gekozen om dit prachtige vak te gaan geven op een middelbare school. Met passie vertelt ze je hier graag over en zet ze je aan de hand van concrete voorbeelden aan het denken zodat je de stof goed gaat begrijpen. Precies wat je van een goede docent kunt verwachten. Maak het jezelf gemakkelijk en laat je inspireren door Margriet!

JoJoschool-Nederlands-banner
Video afspelen

Andjana Scheltinga

Nederlands

De manier waarop je les krijgt van Andjana, is niet helemaal zoals je het gewend bent. Andjana neemt haar leerlingen serieus en daarom geeft ze de voorkeur aan een taalkundige uitleg, die niet altijd in de (school)boeken te vinden is. Ze wil het niet van de daken schreeuwen, maar hoe leerlingen het vak Nederlands soms moeten leren, daar is geen touw aan vast te knopen. Het kan natuurlijk bijna niet anders, dat je als Nederlands-docent van lezen houdt. Laat het eindexamen van Nederlands nou juist een leestoets zijn. Naast leesvaardigheid, passeren ook alle andere vaardigheden die je als havo/vwo-leerling moet beheersen, de revue.

Thijs Brouwer

Scheikunde

Thijs houdt ervan om moeilijke dingen makkelijk te maken en om structuren te ontdekken die ervoor niet zichtbaar waren. Scheikundige concepten verbindt hij graag met verhalen uit het verleden. Wist je bijvoorbeeld dat de batterij werd uitgevonden doordat een arts per ongeluk een dode kikker aanraakte met zijn koperen mesje? Of dat het vrijheidsbeeld roodbruin was toen de Fransen het aan de Amerikanen cadeau gaven en niet lichtgroen?

JoJoschool-Bas-Wiskunde-A-Docent
Video afspelen

Bas Koster

Wiskunde A

Bas legt zijn vak rustig en duidelijk uit, waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Maar alles begrijpen, dat gaat niet vanzelf. “Wil je iets veranderen, dan zul je zelf dingen anders moeten gaan doen. Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je kreeg. Als persoon vind ik het belangrijk dat je altijd zelf nadenkt. Je kunt heel goed regeltjes uit je hoofd leren, maar als je niet goed begrijpt waarom, dan kun je het ook net zo goed verkeerd onthouden. Bas geeft wiskunde sinds 1992 en ieder jaar vindt hij nieuwe manieren om wiskunde nog beter over te brengen. Met al zijn ervaring zal Bas jou helpen om mooie cijfers te halen.

Sjoerd de Vries

Wiskunde B

Sjoerd leeft wiskunde. Hij heeft recent zijn master aan de Universiteit van Bonn in Duitsland afgerond en helpt leerlingen uit Nederland nu graag verder met moeilijke berekeningen en opgaven. Sjoerd vindt dat de schoonheid van het vak zit in dat het altijd klopt en logisch is. Het gevoel dat hij krijgt als hij een lastige berekening kloppend maakt, dat is waar hij voor gaat. Sjoerd vindt het ook enorm leuk om jou als leerling te helpen en je aan de hand van duidelijke uitleg en oefeningen leer om te gaan met alle opgaven die op je toetsen en examens voorbij komen. 1 + 1 = 2, dus waar wacht je nog op?

>