Havo

Scheikunde

Thijs Brouwer

Inclusief

Welkom bij de online school- en eindexamentraining havo van scheikunde. In deze training behandelen wij alle onderwerpen van dit vak die van belang zijn voor het jaar 2020 - 2021. De online examentraining van scheikunde wordt gegeven door Thijs, die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt en je daarom haarfijn alle scheikunde stof uitlegt. Onderwerpen als polymeren, chromatografie, atoomeconomie en nog veel meer komen aan bod. Laat de chemie van deze trainingsfilmpjes gerust op je inwerken en scoor goed op je toetsen en examens!  

Probeer het vak

Probeer de demo van dit vak anders gerust even uit. We hebben twee lessen voor je opengezet om te bekijken. Veel plezier!

Vak inhoud

Uitklappen
Leerstof
Thema inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Examens

Over de docent

Thijs Brouwer

Thijs houdt ervan om moeilijke dingen makkelijk te maken en om structuren te ontdekken die ervoor niet zichtbaar waren. Scheikundige concepten verbindt hij graag met verhalen uit het verleden. Wist je bijvoorbeeld dat de batterij werd uitgevonden doordat een arts per ongeluk een dode kikker aanraakte met zijn koperen mesje? Of dat het vrijheidsbeeld roodbruin was toen de Fransen het aan de Amerikanen cadeau gaven en niet lichtgroen?

Vak Inhoud

  • 15 Thema's
  • 59 Onderwerpen
  • Veel aansluitende opgaven
>