Havo

Andjana Scheltinga

Inclusief

Welkom bij de online school- en eindexamentraining havo van Nederlands. In deze training behandelen wij alle onderwerpen van dit vak die van belang zijn voor het jaar 2020 - 2021. De online examentraining van Nederlands wordt gegeven door Andjana, die je met plezier trucjes leert over het maken van een leestoets, waarmee je zekerweten een voldoende haalt op je examen. Ook worden de andere hete kolen waar je als leerling tegenaan kunt lopen uit het vuur gehaald. Onderwerpen die tijdens de training worden behandeld (naast leesvaardigheid), zijn bijvoorbeeld: luistervaardigheid, schrijfvaardigheid (inclusief grammatica) en literatuur.

Probeer het vak

Probeer de demo van dit vak anders gerust even uit. We hebben twee lessen voor je opengezet om te bekijken. Veel plezier!

Andjana Scheltinga

De manier waarop je les krijgt van Andjana, is niet helemaal zoals je het gewend bent. Andjana neemt haar leerlingen serieus en daarom geeft ze de voorkeur aan een taalkundige uitleg, die niet altijd in de (school)boeken te vinden is. Ze wil het niet van de daken schreeuwen, maar hoe leerlingen het vak Nederlands soms moeten leren, daar is geen touw aan vast te knopen. Het kan natuurlijk bijna niet anders, dat je als Nederlands-docent van lezen houdt. Laat het eindexamen van Nederlands nou juist een leestoets zijn. Naast leesvaardigheid, passeren ook alle andere vaardigheden die je als havo/vwo-leerling moet beheersen, de revue.

Vak Inhoud

• 6 Thema's